Изложението е най-голямото в Европа, като ежегодно то се посещава от повече от 170 000 души, от които над 110 000 професионалисти в туристическия бизнес.

На "ITB-Berlin" се представят градове, региони, международни, национални и регионални туристически организации, туристически агенции, туроператори, както и представители на всички възможни доставчици на услуги и продукти в сферата на туризма от пет континента и 180 държави.

Тази година община Русе за първи път ще вземе участие в престижния форум със самостоятелно работно място в рамките на националния щанд на България. Русенската делегация ще бъде водена от заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. Той ще вземе участие и в Дунавския салон, организиран от представителството на провинция Баден Вюртемберг.

Двама представители от общината ще бъдат на разположение на щанда на изложението и ще запознават заинтересованите с туристическия потенциал на региона, както и с маршрутите, разработени в рамките на проект "Реки на времето".

По време на "ITB-Berlin" ще бъде осъществена и европейската премиера на новия видеоклип за забележителностите на Русе, който предизвика голям интерес след официалното му представяне преди десетина дни в крайдунавския град.