"Нас ни излъгаха, ограбиха и съсипаха! Допуснахме огромна грешка – мислехме, че сме защитени от закона и си дадохме парите на Явор Блъсков! Хора, не допускайте нашата грешка – ипотеките не са единствения проблем на този блок", пишат потърпевшите собственици на жилища в блока.

Те предупреждават, че блокът няма акт 15 и акт 16, следователно апартаментите нямат самостоятелни партиди за ток и вода, а земята под блока е ипотекирана. Освен това асансьрите не работят,  блокът вече е свърталище на съмнителни субекти, пълна мизерия е в блока и ококоло него,  пише в писмото на русенци.

"Во веки ще бъдете заложници на Блъсков – той спира и пуска тока, когато си реши. Проклинаме деня, в който сключихме договорите за тези стаи! АОНСУ Е БЛОК НА УЖАСИТЕ – ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ! От ограбените „слепци” – АОНСУ Русе" - така завършва призива на потърпевшите от блока.

Сградата на някогашната АОНСУ в кв. "Дружба" - 3 е закупена през 2008 г. от строителния предприемач Явор Блъсков, който преустрои жилищата в нея и ги продаде. Жилищата обаче били ипотекирани заради банков кредит в размер на 5 млн. лв. Хората не знаели това и почтено си платили жилищата, но не получили нотариални актове, а само договор за покупко-продажба.
Заради необслужване на кредита банката предяви иск, на основание на който през септември м. г. започна да описва жилищата.

"Това е най-голямата имотна измама, която съм срещал в дългогодишната си практика", коментира тогава съдебният изпълнител Иван Хаджииванов.

Подобен казус има и с блок "Теодора"в Русе, пак на предприемача Явор Бъсков.