Решението е на Окръжния съд в Русе, съобщи bTV.

Тодор Тодоров бе признат за виновен затова, че е убил жена си с кухненски нож в апартамента им в кв. "Дружба-3" в Русе при поредния скандал на 23 срещу 24 юли 2013 година.

Пред съда мъжът, осъждан многократно за различни престъпления, за които е бил и в затвора, заяви, че не е извършил убийството.

Магистратите осъдиха на шест месеца затвор и 55-годишния Владимир Иванов, тъй като помогнал на Тодоров за укриването на тялото на жената и за прикриване на престъплението. Двамата изхвърлили трупа на Мелиса в река Русенски Лом.

Помагачът ще трябва да изтърпи и пет години и пет месеца затвор, които са остатък от неизтърпяно докрай наказание от 2000 година. Тогава Иванов е бил осъден на 15 години затвор за убийството на съпругата си, като е бил предсрочно и условно освободен.

На 29 юли 2013 г. Тодор Тодоров бил задържан и разпитан, след което бил освободен. Тогава тялото все още не било открито. На следващия ден мъжът заминал за Германия. Трупът на Мелиса бил открит на 8 август, а Тодор - екстрадиран в Русе с европейска заповед за арест.

След заседанието адвокатът на Тодоров заяви, че присъдата ще бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд, защото нямало безспорни доказателства, че точно той е умъртвил Мелиса Кирова.