В късния следобед в петък новият областен управител бе посрещат официално, в присъствието на депутата от ГЕРБ Свилен Иванов, кмета на Русе Пламен Стоилов, както и председателя на Общинския съвет Васил Пенчев.

Стефко Бурджиев заемаше същия пост и в периода ноември 2011 г. - юни 2013 г., по време на предишното правителство, оглавявано от Бойко Борисов.

Бурджиев благодари на досегашния областен управител Симеон Иванов, че в едно трудно време не е допуснал сътресения в Областната администрация и обяви, че той ще бъде назначен на предишната си длъжност - главен секретар на администрацията.

Новият областен управител ще запази позицията си като университетски преподавател и ръководител на Регионалния център на БАН в Русе.

Първото нещо, което ще стори като областен управител, е да поиска доклади за състоянието на администрацията. Ще продължи работата и по различни проекти, част от които свързани с изграждането на градска железница в Русе и на селище с нулеви въглеродни емисии.

Бурджиев каза още, че има забележки по отношение на действието на някои институции заради наводнението в село Красен преди няколко дни.