Искрен Веселинов застава начело на новата парламентарна Комисия за наблюдение на работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи ruse-news.com. Постът му дава възможност за контрол на работата на регулатора

Пет от осемте русенски народни представители са в ръководствата на парламентарните комисии. Това стана ясно, след като НС гласува структурата и състава на постоянните парламентарни комисии.

„Най-високопоставен“ е Румен Христов от коалиция „Реформаторски блок“, който оглавява комисията по земеделието и храните. Един от неговите заместници пък ще бъде Ферихан Ахмедова от ДПС.

Пламен Нунев от ГЕРБ ще бъде зам.- председател на една от най-важните комисии – тази за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Светлана Ангелова и в 43-ото народно събрание ще бъде зам.-председател на комисията по труда, социалната и демографската политика.

Бившият зам.-кмет по социалните дейности Свилен Иванов ще бъде зам.-председател на Комисията по околната среда и водите.

Още двама русенци, макар и избрани от други избирателни окръзи, са в ръководствата на парламентарните комисии. Десислава Атанасова от ГЕРБ ще бъде зам.-председател на комисията по правни въпроси, а Десислав Чуколов от Атака – на социалната комисия.