Около 20 часа снощи е подаден сигнал за катастрофа, станала на пътя Русе-Бяла на около 2 км от разклона за село Екзарх Йосиф, съобщиха от русенската полиция.

Вижте снимки>>>

Лек автомобил "Пежо 305" с ловешка регистрация се е движил от Русе в посока Бяла. В него са пътували петима младежи от град Троян. На прав участък колата е излязла от пътя и се е ударила в крайпътно дърво.

На място са загинали шофьорът, седящият до него пътник на предната седалка и един от пътниците на задната седалка. Жертвите са на 18, 21 и 24 години, уточниха от русенската полиция.
В русенската болница са настанени другите двама пътници – младежи на 20 и 24 години. И двамата са с множество травми и с опасност за живота. Настанени са в ортопедичното и интензивното хирургично отделения на МБАЛ-Русе.

За да се извадят телата на загиналите, се е наложило екипи на пожарната и Гражданска защита да разрежат смачканите ламарини.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват, но пътната настилка е била мокра и най-вероятно се касае за превишена скорост и загуба на контрол.

Около 22 часа на същия път станаха още две по-леки произшествия заради дъжда.

А тази сутрин около 10 часа мъж и жена пострадаха при нов инцидент на пътя от Русе към село Красен, предаде БГНЕС.

Катастрофата е станала на мокра настилка, когато лек автомобил "Опел", шофиран от възрастен мъж, е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно с лек автомобил "Крайслер", в който са пътували две жени и един мъж.

Шофьорът на опела и водачката на крайслера са откарани в болница. Няма опасност за живота им.

Катастрофите стават по време на специализираната полицейска операция за контрол на скоростта под наименованието „Сигурни пътища”. Едно от най-опасните места в района е именно пътят Русе-Бяла от началото на годината досега са станали над 160 пътно-транспортни произшествия.