В началото служителите се събраха пред централата на дружеството. След това, придружавани от полицейски автомобил, се отправиха пеша по международния бул. "България" до кръговото кръстовище в района на ГКПП "Дунав мост", предаде БТА.

По пътя си те затрудниха движението за кратко.

След като престояха известно време в затревената площ на кръговото кръстовище, работниците тръгнаха обратно към ТЕЦ-Русе.

Ангел Ставрев - председател на КНСБ в ТЕЦ-Русе и на инициативния комитет за протеста, обясни, че исканията са за запазване на работните места в дружеството и в сектора енергетика, редовно получаване на заплати, нова ценова политика на ДКЕВР - реални цени на тока, преустановяване ограниченията от НЕК в графиците за производство, редовно и своевременно разплащане от НЕК към производителите.

Ставрев допълни, че на служителите в дружеството са им забавени заплатите за миналия месец с осем дни.
Ръководителят на отдела "Търговия с електроенергия" в "Топлофикация-Русе" Танер Генджев заяви, че НЕК е забавила плащания към дружеството за четири месеца - около 12 млн. лева.

От инициативния комитет обясниха, че протестни действия ще се организират от 11.30 часа всеки ден до 26 септември, а маршрутът ще бъде като днешния.