Учебната година е започнала нормално във всички 74 училища в областта, като няма ремонти, които да възпрепятстват учебния процес.

Кметът на Русе Пламен Стоилов и неговият екип присъстваха на тържествата, посветени на първия учебен ден в няколко русенски училища. Стоилов беше сред официалните гости на ОУ "Отец Паисий", съобщиха от местната управа.

"Пожелавам ви и през новата учебна година да продължавате да поддържате огъня на духовността, неизчерпаем източник на мъдрост, ценност и проникновение", обърна се кметът към учениците.

Зам.-кметът по икономика и инвестиции Даниела Шилкова и председателят на Общинския съвет в Русе Васил Пенчев уважиха празника на СОУ за европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ".

Зам.-кметът по Европейско развитие д-р Страхил Карапчански присъства на тържеството в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" и в СОУПНЕ "Фридрих Шилер".

Зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков участва в празника на ОУ "Любен Каравелов", където се включи в поетата от училището инициатива за подкрепа на пострадалите от наводненията, като парите за цветя даде под формата на дарение.