Това става ясно от докладна записка, внесена от група общински съветници в Общинския съвет на Русе, предаде БТА.

Целта е на заседанието на 11 септември съветниците да приемат обръщение към Министерството на регионалното развитие и към агенция "Пътна инфраструктура", за да се вземат мерки.

В деловодството на Общинския съвет е постъпила подписка със 116 подписа на хора, живеещи по главната улица в Червена вода.

Те споделят, че с повишаване интензивността на движението през последните години се увеличават и проблемите, които трафикът предизвиква - от шума и невъзможността за почивка, до напукани стени и пропадащи зидове.

"Гражданите определят положението като нетърпимо, защото автомобили, автобуси и тежки камиони влетяват с висока скорост в селото, има множество катастрофи, дори и жертви", се казва още в докладната записка.

Жителите настояват за изграждане на околовръстен път, който да изведе движението от селото, а докато се случи това да се вземат следните мерки - да се ограничи скоростта на движение, като се поставят и стационарни камери за контрол и да се извърши основен ремонт на настилката по пътя Русе-Кубрат, какъвто не е правен от две десетилетия.

В началото на пътя, който започва с кръстовище на пътя Русе - Варна, се иска и изграждането на кръгово кръстовище, тъй като там се случват редовно катастрофи.