Камионът разтоварвал плочки и пясък, но потеглил на собствен ход и при опит да го спре 57-годишният му водач бил премазан под колелата, предаде БГНЕС.

Вижте снимки>>>

Машината, с товароносимост 3,5 тона, спряла едва, когато се забиля в сградата на Транспортна болница. По чудо в този момент не е имало паркирани коли, а хората – лекари и пациенти, са успели да се отдръпнат навреме.

Шофьорът е бил реанимиран на място и откаран в болница, където починал от тежките си травми и огромната кръвозагуба.

Кметът на Русе Пламен Стоилов пристигна на мястото на инцидента заедно със заместника си по комуналните дейности Свилен Иванов, тъй като загиналият е бил работник в общинско предприятие "Комунални дейности".

"Вероятно в резултат от човешка грешка, камионът, който е спрял на равен участък, тръгва по наклона. Шофьорът тръгва след него в опит да се качи в автомобила и да го спре. Хванал се е за вратата, опитал се е да я отвори и да се качи вътре, спъва се, пада и автомобилът го премазва. Говорим в случая за трудова злополука, като незабавно са уведомени всички компетентни органи", обясни кметът Пламен Стоилов.

Зам.-кметът Свилен Иванов обясни, че шофьорът е бил опитен, бивш инструктор, със сериозен опит зад волана. Води се разследване, като в него ще се включат Инспекцията по труда, прокуратурата и общината.