За последно жената е видяла децата си миналото лято.

Детето бе пребито до смърт на Великден от 38-годишният й баща Пламен Петров.

Майката разказа пред "Нова телевизия", че в продължение на години нито една институция не обърнала внимание сигналите й за физически и психически тормоз от страна на съпруга й. 

Едва 19-годишна Деница се жени с 13 г. по-възрастния от нея Пламен. Сключват брак през 2006 г., а няколко месеца по-късно се ражда първата им дъщеря – Пламена.

Тя твърди, че е подавала жалби за побоите в полицията, но оттам й обяснили, че не могат да се намесват в домашни проблеми.
Има медицинско свидетелство, че заради преживяно физическо и психическо насилие е развила депресия. Въпреки това през 2010 г. в семейството се ражда второ дете – Десислава.

Пламен и Деница се развеждат през 2011 г. по взаимно съгласие. Съдът дава родителските права върху двете момиченца на Пламен. Деница казва, че е загубила правата върху двете си деца, защото е нямала апартамент и постоянен доход.

Години след развода си Деница има ново семейство в град Септември.

След смъртта на голямото си дете не знае какво да прави. По-малкото й дете е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Казва, че няма финансовата възможност да вземе при себе си малката си дъщеря.
Надява се родителите й в село Красен да поемат грижите за малкото момиченце.

Брат й: Тя не заслужава уважение

Братът на 26-годишната Деница обаче не иска и да чуе за нея заради влошени отношения от години и вероятно семейството няма да помогне в отглеждането на по-малкото дете Десислава.

"Не съм виждал сестра си от години. Животът ни промени и тя приказва неща, които не са верни. Няма прошка за хората, които не ме уважават, пък и тя не заслужава уважение. Преди я обичах, сега вече не”, каза вуйчото.

По думите му с удоволствие би гледал племенницата си, но нямал възможност.  Не работи, а майка му била на минимална заплата и нямало да могат да се справят.

До 20 г. затвор

Ако бащата на Пламена бъде признат за виновен, може да получи между 10 и 20 г. затвор, тъй като, въпреки че деянието е извършено по непредпазливост, попада в хипотезата на чл. 116 ал. 1 т. 3 на НК – убийство на рожден син или на рождена дъщеря.

Съседи казаха, че са чували жестоки скандали и побои от дома му, но никой не е подал сигнал за тях в институциите.