В „Проект Русе” АД ще останат спортната зал и хотелстата част, а търговската част ще бъде обособена в дъщерна фирма „Гранд Плаза” ЕАД. Новата компания отново ще бъде изцяло собственост на „Проект Русе”, предаде Дарик.

Освен капитала, управителният орган остава същият. Това заяви изпълнителният директор Георги Пейчев. Причината за това е, че няма банка, която да финансира целия проект. Някои финансови институции финансират само търговски обекти, а други само публично-частни проекти. Вече има банка, която е готова да финансира доизграждането на залата и хотела.

По неофициална информация това е Българска банка за развитие. Само за залата ще бъдат необходими между 25 и 28 милиона лева. Кредитът ще бъде гарантиран със самото спортно съоръжение. Очаква се, че той ще бъде погасяван с приходите от бъдещата зала. Ако кредитът бъде отпуснат до края на юли, най-вероятно следващото лято тя ще заработи.

В момента се водят и преговори с оператор, който да стопанисва хотела. Георги Пейчев обеща, че в края на тази финансова операция общината ще бъде собственик на 49 % от залата.