До този момент обаче никой не е проявил интерес към офертата. Обявената начална цена на имота е 896 841 лева, а срокът е 5 май. Причина за крайните мерки срещу новия собственик са дългове на дружеството към банка по договорена ипотека за сумата 520 000 евро.

Къщата е паметник на културата, но в момента няма и помен от предишния й блясък. Тя се е превърнала в свърталище на улични кучета и клошари. През ноември 2008 година бездомници подпалиха сградата със запален огън, на който да се греят. Пламъците бързо обхванаха и втория етаж. Само светкавичната намеса на огнеборците спаси архитектурния паметник от изпепеляване, коментират живеещите в близост.

Къщата е построена през 1908 година. До 1949 година в нея живее семейството на известния банкер Буров. Тогава е одържавена и 40 години в нея е настанен и функционира общинският пионерски дом. Преди двайсетина години наследници на рода Буров направиха опит да си я върнат обратно. Заради липса на съгласие между собствениците обаче дълго време къщата остана необитаема, а по-късно и продадена.