Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Силистра, цитирани от "Фокус". По думите на кмета на града Георги Георгиев възрастните хора са се самоубили.

Инцидентът стана вчера около 14.20 часа в района на пристанището в Тутракан. Около 17 часа екипи на "Гражданска защита", полицията и местни рибари успели да извадят автомобила.

В него са били открити телата на 80-годишния Н.С. от Тутракан и 78-годишната му съпруга У.С., съобщи МВР. "Колата се е засилила напречно на дигата и оттам е паднала в реката. Според очевидците и всички следи това показват, че това е целево действие с цел самоубийство, осъзнато действие от страна на водача", разказа кметът. Пристанището на Тутракан е в рамките на града. Автомобилът се е движел по асфалтов път, който е направен така, че косо се стига до дига, обясни още Георгиев.

В момента разстоянието от горния край на стената до нивото на реката е 4 метра. Преди инцидента очевидци са разговаряли с възрастното семейство - Невзат Юсеин и съпругата му, съобщи в. "Монитор". Жената била прекарала инсулт и била в тежко състояние. Преди да предприемат фаталното действие, двамата спрели пред гараж на техен съгражданин. С думите си подсказали, че са замислили нещо лошо, но хората не им повярвали.

По информация на местния сайт kvorum_silistra.info възрастното семейство, което имало малко хотелче, е оставило предсмъртно писмо. Според други медии мъжът се занимавал с лихварство и срещу него се водели дела.