Това съобщи членът на академичния съвет доц. Рада Кършакова пред БТА. Наградите са част от нов международен проект STARTENT - Насърчаване на партньорството в обучението по предприемачество в Европа, в който от България участват Русенският университет и Българо-румънската търговско-промишлена палата, заедно с други 10 партньори от 8 държави.

Проектът е финансиран пряко от Генерална дирекция "Предприятия и промишленост" на Европейската комисия. Сред партньорите са университети, фондации, бизнес и иновационен център, търговско-промишлена палата и Европейска асоциация на малки и средни предприятия.

Целта на STARTENT е чрез 15-месечна програма от дейности да се създаде модел за формиране на предприемаческа култура у младите хора и се подобри качеството на тяхното образование чрез тясно взаимодействие между академични групи и активни бизнесмени. От 12 до 14 януари в Тенерифе-Испания предстои първата работна среща по проекта, а заключителният семинар ще е в Русе. Координатор на проекта е Технологичният институт де Канариес в Испания.