В състава на делегацията са включени: Жозе Апар председател на местния валонски парламент; Мишел Льобрен, зам.-председател на парламента на Валония; Шарл Янсес, също зам.-председател на местния парламент; Жан-Клод Ван Каувенберге, депутат и секретар на Бюрото на парламента на Валония; Рене Тисен, депутат и секретар на Бюрото на парламента и Изабел Ебенс, зам.-директор по международните въпроси на парламента на Валония, съобщава Ruse24.bg.
Кметът Божидар Йотов сподели с гостите своите впечатления от Лиеж. През пролетта русенският градоначалник заедно с министъра на външните работи на България Ивайло Калфин бяха на работно посещение в Белгия. Йотов разказа, че между Русе и белгийския град Лиеж има много допирни точки и би се радвал, ако двата града се побратимят. Следващата година се очаква в Русе да гостуват кметът на Лиеж, ректорът на местния университет, а също и началникът на лиежкото пристанище. Председателят на Валонския парламент Жозе Апар сподели, че е очарован от България и навсякъде където са гостували, делегатите са били радушно посрещани. "Ние сме посланици на Белгия за сближаването на народите", каза той. Апар допълни, че областта Валония в миналото е била производител предимно на въглища и стомана, а със земеделие се занимавало голяма част от населението. Днес районът се развива преди всичко в сферата на услугите и транспорта. Областта притежава 2 летища, едно голямо речно пристанище и изключително развита пътна инфраструктура. Въпросите към русенския градоначалник бяха свързани с икономическото развитие на града и големите инвестиционни проекти, различните туристически атракции, както и възможностите за побратимяване и сътрудничеството с Русе.
За спомен от срещата гостите връчиха на Йотов кристален обелиск инкрустиран с часовник, произведен във валонската фабрика за кристали.